Eskimalatya'ya kuşak yolu!

Battalagazi Belediyesi yeni bağlantı yolları ile Eskimalatya trafiğini rahatlatıyor.

PAYLAŞ

Şehir Mezarlığı-Eskimalatya Bağlantı Yolunda Üst Yapı Çalışmaları Tamamlanmak Üzere

Şehir Mezarlığı ile Eskimalatya’yı birbirine bağlayacak olan kuşak yolunda yapılan çalışmaları inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Şehir merkezindeki trafiği rahatlatmak ve yolu kısaltmak amacıyla çalışmasını tamamladığımız bu yolu, en kısa süre içinde hizmete açacağız” dedi.

Battalgazi Belediyesi, Eskimalatya ile Şehir Mezarlığını birbirine bağlayacak yolda gerçekleştirdiği çalışmaları hızlandırdı. . Şehir Mezarlığı ile Eski Malatya’yı birbirine bağlayacak olan kuşak yolunda menfez, köprü ve su geçişi gibi çalışmalarını tamamlayan ekipler, 1 kilometre ve 20 metre genişliğinde yapılacak olan yolda üst yapı çalışmalarına başladı. Havaların ısınması ile birlikte çalışmalarına hız veren Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçenin farklı noktalarında yapılan asfaltlama çalışmaların yanı sıra trafik yoğunluğu azaltmak üzere sürücülere alternatif güzergâh sağlayacak olan yollar da açıyor

BAŞKAN GÜDER: “TRAFİĞİ RAHATLATMAK İÇİN BU YOLU AÇACAĞIZ”

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Havaların ısınması ile beraber Fen işleri ekiplerimiz sahaya inmiş durumdalar. Geçtiğimiz gün Orduzu’da 1 km kadar sıcak asfalt serimi yapılmıştı. Üst kısımda Hanımınçiftliğimizin özellikle Eskimalatya ile Hekimhan yolunu bağlama açısından daha öncesinde kuşak yolu çalışmamız vardı. Biz de bu kuşak yolunun uzamasından dolayı özellikle bu bağlantıyı kuşak yoluna bağlantıyı sağlama adına Battalgazi Belediyesi olarak Hanımınçiftliğimizde şuan ikinci bir kuşak yolumuzu kısa sürede açmayı düşünüyoruz, Arkadaşlarımız şuan burada çalışma yapıyorlar. Daha önceden şehir mezarlığına giden vatandaşlarımız, gidip şehir merkezinden trafik yoğunluğu oluşturarak o bölgeye geçiş yapıyorlardı. Yada Dilek-Sivas yolu bölgesinden şehir içerisinden eskimalatya bölgesine geçiş yapıyorlardı. Bizde şehir merkezindeki trafiği rahatlatmak ve yolu kısaltmak amacıyla kuşak yoluna paralel bir yolun çalışmasını yapmıştık. Şuan arkadaşlarımız istimlakları üzerindeki taşınmazların bedelleri ödeyerek yaptığımız çalışmanın saha çalışmasını gerçekleştiriyor. Hem burada kuşak yoluna paralel olan yolu kısa sürede açıp ileride kuşak yoluyla birleştireceğiz hem de buradan mezarlığa Hanımınçiftliğine giden kısımda da yolumuzu genişleterek buradaki yolu da dahi iyi kullanılabilir hale getireceğiz. Arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah kısa sürede bu yolu yapıp vatandaşımızın hizmetine sunmuş olacağız.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN