Ihracat Haberleri

Ihracat Haberleri

Ekim ayında 389 ihracat belgesi hazırlandı

Malatya’nın ihracat rakamlarının artması için çalıştıklarını ifade eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “İş dünyası olarak ülkemizin ve şehrimizin ihracattaki payını artırmak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz” dedi. 

En fazla ihraç edilen ürün;kuru kayısı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya’nın 2020 Temmuz ayı ihracatının Haziran ayına göre yüzde 9,34 artışla 18 milyon 810 bin dolar olduğunu bildirdi. Başkan Sadıkoğlu, “Covid-19 salgını tüm dünyayı sarmışken, küresel ticaretin durduğu bir ortamda ihracat yapmak için çalışan, gecesini gündüzüne katan Malatyalı iş insanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kayısı kooperatifleri kuruluyor

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile bir araya gelerek, Bakan Pekcan’dan kayısı ihracatının artırılması amacıyla destek istedi.

Alüminyumun küresel oyuncuları İstanbul'da ağırlanıyor

Türkiye'de ve global alanda faaliyet gösteren alüminyum sektörünün önde gelen şirketlerinin yer aldığı ALUEXPO 2019 Fuarı kapılarını açtı. Fuarın açılışında konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Tuna Turagay Bugün yurtdışı ile entegre olmuş, küresel pazarla birleşmiş, bütünleşmiş bir alüminyum sektörümüz var. İhracatta ulaşılan 3 milyar dolarlık hacim ise gelecek hedeflerimiz için çok önemli bir gelişmedir' dedi.

Dış ticaret endeksleri açıkladı

İhracat birim değer endeksi Ağustos döneminde yüzde 3,6 azaldı.

İhracatı durma noktasına getiren zararlıya karşı önlem artıyor

Rusya'ya son 1 buçuk yılda ihraç edilen tonlarca nektarin, kırmızı erik ve narenciyede Akdeniz meyve sineğinin ortaya çıkması sonucu geri gönderilen ürünlerin ardından Adanalı üreticiler bu yıl narenciye ilaçlaması konusunda titiz davranıyor. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, 'Akdeniz meyve sineğinin ihracattaki toleransı sıfırdır. Gümrük kapılarında bir tek bulaşmış meyve bulunsa dahi tarımsal üretimi durma noktasına getirmektedir' dedi.