Iran Haberleri

Iran Haberleri

AK Parti'de üst kurula giden aday adayı 12 isim!

AK Parti'de Üst Kurula Giden Aday Adayları! 9 Haziran'da açıklanacak kesin aday listeleriyle ilgili heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Edinilen bilgilere göre AK Parti'de üst kurula giden 12 isim belirlendi. Üst kurula giden isimler.

Nezaket okulları açılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi 4-6 yaş arası çocuklar için adabı muaşeret, temel dini bilgiler, değerler ve mahremiyet eğitimini içinde barındıran okullar açıyor.

En fazla ihraç edilen ürün;kuru kayısı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya’nın 2020 Temmuz ayı ihracatının Haziran ayına göre yüzde 9,34 artışla 18 milyon 810 bin dolar olduğunu bildirdi. Başkan Sadıkoğlu, “Covid-19 salgını tüm dünyayı sarmışken, küresel ticaretin durduğu bir ortamda ihracat yapmak için çalışan, gecesini gündüzüne katan Malatyalı iş insanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kırtasiyeler kısıtlamadan muaf tutulacak

Bu hafta sonu üniversite sınavları gerçekleşecek milyonu aşkın öğrenci ve velinin sınav günün sokaklarda olacak olması nedeniyle, tehlike riskini azaltmak nedeniyle 27 28 Haziran tarihlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yeni Malatyaspor Kasımpaşa maçına hazırlanıyor

Yeni Malatyaspor 13 Haziran Cumartesi günü kendi sahasında Kasımpaşa ile karşılaşacak. Takımda hazırlıklar sürüyor.

Sosyal tesisler 1 haziranda açılıyor

Koronavirüs nedeniyle ara verilen spor tesisleri 1 Haziran'dan itibaren tekrar faaliyete geçecek ve gece 24.00'e kadar hizmet verebilecek.

1 hazirandan sonra hasta kabul edecek

Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi koronavirüs nedeniyle ara verdiği poliklinik hizmetine 1 hazirandan sonra devam edecek.

Yeni Malatyaspor çalışmalarına hız verdi

12 Haziran'da başlayacak lig için hazırlıklarına devam eden Yeni Malatyaspor günde çift antrenman yapıyor.

6 yeni araç tanıtıldı!

319 bin 618’lik nüfusuyla 23 kentten daha kalabalık olan Yeşilyurt’ta hizmet alanlarının genişlemesiyle yatırımları da bu çerçevede yoğunlaştıran Yeşilyurt Belediyesi, alt ve üst yapı başta olmak üzere temizlik, çevre, park yapımı, yol yenileme ve genişletme hizmetlerini hızlandırmak amacıyla araç filosuna 6 yeni hizmet aracı kazandırdı.

İki mahallede karantina!

Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada"Pütürge ilçesi Poskıran Mahallesi Hacı Zerey Mezrası ile Pazarcık Mahallesi Gürsülan Mezrası'nda, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina kararı alınmıştır" denildi.

Salgın Sürecinde Sınır Güvenliği Sağlanması vatandaşımızın beka sorunudur!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba TBMM’ye sunduğu araştırma önergesinde, Covid-19 salgınından en çok etkilenen 3. Ülke olan İran’dan Türkiye’ye kaçak yollarla yapılan girişlerin araştırılmasını istedi.

Malatya Teknokent üç katmanlı maske üretti

Malatya Teknokent İNOVAPEK firması enfekte olma riskini ortadan kaldıran bitkisel bir solisyonla kaplanmış bariyere sahip 3 katmanlı maske üretti. Bu katmanlardan orta katman, bitkisel uçucu yağlar, biyouyumlu hidrojeller ve biyouyumlu polimer yapılar kullanılarak oluşturuldu.

PKK'ya elaman kazandıran zanlı tutuklandı

Adana'da PKK'ya elaman kazandırdığı öne sürülen şahıs tutuklanırken, polise patlayıcı attığı iddia edilen bir zanlıya ise ev hapsi tedbiri uygulandı.

İran'a ait petrol gemisinde patlama

İran'ın Milli Petrol Şirketine ait bir petrol tankerinde Suudi Arabistan'ın Cidde Limanı'na 60 mil uzaklıkta patlama meydana geldi.

Endonezya Güvenlik Bakanı'na bıçaklı saldırı

Endonezya Güvenlik Bakanı Wiranto'nun Cava Adası'nda bıçaklı saldırıya uğradığı belirtildi.

İran, gözaltında tuttuğu Rus gazeteciyi serbest bıraktı

İran tarafından İsrail ajanı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Rus gazeteci Yulya Yuzik gece yarısı serbest bırakıldı.

Kilis'in içme suyu problemi çözüldü

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, nüfusundan fazla Suriyeli barındıran Kilis'in içme suyu problemini çözdüklerini söyledi.