Özal Haberleri

Özal Haberleri

Hedef en çok tercih edilen üniversite

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, hedeflerinin en çok tercih edilen üniversiteler arasına girmek olduğunu söyledi

Herkes cübbeli o takım elbiseli!

Malatya’nın Batı girişinde MTÜ Yeşilyurt-Beylerderesi yerleşkesinde ilk eğitim binasının hizmete girdiği törende Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyeleri cübbeleriyle canlı yayına katıldı. Bütün hocaların cübbesiyle törende yer aldığı görülürken Rektör Aysun Bay Karabulut'un sağında takım elbiseyle törene katılan kişi ise merak konusu oldu.

Kızılay iddialara cevap verdi!

Birgün gazetesinin Rektörlerin Dekan vekilliği yaptığı iddiasını İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Kızılay,sosyal medya hesabından kesin bir dille yalanladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılama hazırlıkları devam ediyor

Özal Mahallesinin 40 yılllık tapu sorunu Milletvekili Öznur Çalık'ın girişimleriyle sonuç verdi.

Kök hücre nakli yapıldı

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Kök Hücre Nakli Merkezi'nde kök hücre nakli yapılmaya devam ediyor.

Eski şen duruma dönmek dileğiyle...

Koronavirüs sonrası normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte yetkililerden vatandaşların uğrak noktalarına inceleme yapılıyor.

İlk hasta taburcu oldu

Türkiye'de ilk olarak Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde uygulanan Covid 19 salgınına karşı geliştirilen plazma tedavisiyle iyileşen ilk hasta taburcu edildi.

Aynı aileden 4 kişi bağışçı oldu

Çin'den sonra ilk plazma uygulamasının yapıldığı Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi korona virüs tedavisinde örnek olacak tedavilerine devam ediyor.

Eldeki tahrişi azaltan dezenfektan geliştirildi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut: Günde 2 ton üretim yapabiliyoruz.Dezenfektanın yüzde 71 gibi alkol oranıyla mikroorganizmaları öldürme özelliği var.Koronavirüsün yayılımını engelleme anlamında oldukça faydalı olduğunu düşünüyoruz.

Karantina Sofrası

Turgut Özal Üniversitesi Rektör'ü Prof.Dr.Aysun Bay Karabulut,Star Gazetesi Açık Görüşte "Karantina Sofrası" başlıklı bir yazı kalem kaleme aldı.Yazının tamamı haberimizde...

Plazma tedavisi sonuç vermeye başladı

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay korona hastalığına karşı plazma tedavisi ile ilgili umut verici bilgiler verdi.

Malatya'nın öz evlatlarını rahmet ve minnetle anıyorum!

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın vefatının 27. ve Malatya Belediyesi eski başkanlarından ve eski milletvekillerinden Hamit Fendoğlu’nun vefatının 42. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rahmetle özlemle ve minnetle...

Malatya Haber Oku ailesi olarak 8. Cumhurbaşkanımız hemşehrimiz Turgut Özal'ı vefatının yıl dönümünde rahmetle ve özlemle anıyoruz. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığı döneminde yaptığı hizmetlerle Türkiye'ye yeni hedefler koyan Turgut Özal millet düşmanı bazı çevrelerce sözlü ve fiili saldırılara maruz kalmasına rağmen Malatya'ya kazandırdığı sayısız eserlerle hemşehrilerinin kalbinde taht kurmuştur.

Turgut Özal Mahallesi Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Projesi onaylandı!

Turgut Özal Mahallesi Kentsel Gelişim ve Dönüşüm projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanıp resmi gazetede yayınlandı.

Özal Mahallesi'ne yeni yaşam alanları!

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve beraberindeki Başkan Yardımcıları ile incelemede bulunduğu Özal Mahallesine yaşam alanları yapmayı planlıyor!

Türkiye'de ilk tedavi Malatya'da yapılacak

Kovid-19'a karşı 'İmmün Plazma' tedavisi Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılacak.

Sağlık bilimleri fakültesi kuruluyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) bünyesinde Sağlık Bilimleri Fakültesinin kuruluş kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak gerçekleşti. Ayrıca aynı kararla MTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kuruluşu da gerçekleşti.

TÖTM test merkezi oldu

Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi Koronavirüs testlerini yapması için merkez hastanelerden biri seçildi.

Gasp ettikleri malzemeleri paylaşamayınca bir birlerini vurdular

Van'da, gasp ettikleri malzemeleri paylaşamayınca bir birlerini vuran şahıslar, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Adli makamlara sevk edilen 4 kişiden 2'si tutuklandı.

İran, gözaltında tuttuğu Rus gazeteciyi serbest bıraktı

İran tarafından İsrail ajanı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Rus gazeteci Yulya Yuzik gece yarısı serbest bırakıldı.