Salgın Haberleri

Salgın Haberleri

Bazı personellerimize test yaptırdık

Yeni tip korona virüs salgını karşısında tedbirlerini en üst sevide tutmaya çalıştığı belirtilen Malatya’nın Battalgazi Belediyesi, risk altında bulunan personellerine tedbir amaçlı korona virüs testi yaptırdı. 

En fazla ihraç edilen ürün;kuru kayısı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya’nın 2020 Temmuz ayı ihracatının Haziran ayına göre yüzde 9,34 artışla 18 milyon 810 bin dolar olduğunu bildirdi. Başkan Sadıkoğlu, “Covid-19 salgını tüm dünyayı sarmışken, küresel ticaretin durduğu bir ortamda ihracat yapmak için çalışan, gecesini gündüzüne katan Malatyalı iş insanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Malatya'da vaka sayısı artıyor!

Malatya Valisi Aydın Baruş sosyal medya hesabından koronavirüs salgınına karşı kurallara uyulması çağrısında bulunuldu.

İlk hasta taburcu oldu

Türkiye'de ilk olarak Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde uygulanan Covid 19 salgınına karşı geliştirilen plazma tedavisiyle iyileşen ilk hasta taburcu edildi.

Yeşilyurt'a hijyenmatik makinesi!

Yeşilyurt Belediyesi, solunum ve temas yoluyla insandan insana bulaşan bir salgın olan yeni tip koronavirüs ile etkin bir şekilde mücadele etmenin yanı sıra küresel iklim değişikliğine neden olan ambalaj atıklarının çevreye zarar vermeden toplanmasını sağlamak amacıyla yapımı tamamlanan Hijyenmatik Makinesini Yeşilyurt’a kazandırdı.

Bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağız

Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmalarını aralıksız şekilde sürdüren Battalgazi Belediyesi, Bakırcılar Çarşısı esnaflarına ve vatandaşlara ücretsiz maske ve eldiven dağıtımı gerçekleştirdi. 

Firmalarımız çok ciddi destek ve katkıda bulundular

Korona virüs salgını sonrası Malatya’da maske üretimi gerçekleştiren tekstil firmalarına Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Kiraz:"Çağrımız yanıt buldu"

Koronavirüs salgınının Türkiye’ye giriş yapmasıyla beraber alınan önlemler kapsamında birçok işyeri kapatıldı. İşyeri sahipleri ve çalışanların zor durumda olduğunu, hiçbir gelir kaynaklarının bulunmadığını gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi Malatya il başkanı Enver Kiraz bu kez esnafa müjdeli haber verdi.

İyi ki doğdunuz !

Yeşilyurt Belediyesi koronavirüs salgınına karşı canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarını unutmayarak doğum günlerini kutluyor.

4 günlük sokağa çıkma yasağı başladı!

Corona virüsü salgını tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak için alınan 4 günlük sokağa çıkma yasağı başladı. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen 31 ilde, 23 ve 24 Nisan tarihlerinde marketler ve bakkallar 09.00-14.00 arasında faaliyet gösterecek, vatandaşlar evlerine yakın marketlere ve bakkallara gidip gelebilecek. 25 Nisan Cumartesi ve 26 Nisan Pazar günü ise marketler ve bakkallar kapalı olacak.

Büyükşehir evlere maske dağıtacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi dünyada ve ülkemizde yayılan korona virüs salgınına karşı önlem ve tedbirler almaya devam ediyor.

Başkan Gürkan maske üretimi yapan firmaları ziyaret etti!

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Birinci ve İkinci Organize sanayi bölgesinde tekstil üretimi yapan ve salgının ülkemizde de yaygınlaşması ile birlikte ihtiyaç duyulan maske ve tulum ihtiyacını karşılamak amacıyla faaliyetlerini bu yönde sürdüren tekstil firmalarını ziyaret edip, çalışmalarından dolayı firma idarecileri ile çalışanlara teşekkür etti.

Ödüllü yarışma!

Yeşilyurt Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında; yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) salgını nedeniyle zamanlarını evde geçiren çocuklara özel olarak ‘Evde 23 Nisan’ Şiir Yarışması  düzenleyecek.

Malatya Korona'da en çok artış olan illerden biri değil!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,Bilim kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Koronavirüs haritasında Malatya'nın da aralarında bulunduğu 4 ili örnek gösterdi.Fakat bazı haber sitelerinde bu örnek yanlış yorumlandı.

Sokağa çıkma yasağı değil, koronayı yayma genelgesi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sokağa çıkma yasağı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Tek Vücut Halinde Hareket Ederek Virüsü Yeneceğiz”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Küresel çapta bir krize yol açan ve tüm dünyada vaka sayısı her geçen gün artan yeni tip koronavirüs ( KOVİD-19) salgını dolayısıyla yaşadığımız bu zor günlerde birlik ve beraberliğimizden hiçbir zaman şaşmayarak tek vücut halinde hareket etmemiz gerekmektedir.” diye konuştu.

Bilim Kuruluna İnönü Üniversitesi'nden Üye

Koronavirüs salgınına karşı tedbir ve karar alma organı olarak oluşturulan bilim kuruluna İnönü Üniversite'nden Prof. Dr. Ali Özer görevlendirildi.

Koronavirüs salgınının üstesinden gelecek imkân, moral ve kararlılığa sahibiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı konuşmada, “Bu salgının üstesinden gelecek sadece imkâna değil, aynı zamanda morale ve kararlılığa da sahibiz. Karamsarlığa da rehavete de kapılmadan her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak tedbirlerimizi adım adım alıyor, hayata geçiyoruz” dedi.

Yeni Malatyaspor futbolcuları mesaj gönderdi

BtcTurk Yeni Malatyasporlu futbolcular, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı çektikleri videolarla "Sağlıklı, güzel, mutlu günler yakında" mesajı verdi.

Belediyelere çok büyük görevler düşüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Belediye Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Panik yapmadan akılcı, dengeli ve gerçekçi adımlarla mücadelemizi kararlılıkla yürütüyoruz. Türkiye, Allah'ın izniyle, bu salgını yenecek güce ve kapasiteye sahiptir. Daha önceki sıkıntılar gibi milletimiz bu badirenin de üstesinden gelecek, inşallah aydınlık, müreffeh ve huzurlu günlere kısa sürece kavuşacaktır” dedi.

Şu an tüm gücümüzle Türkiye için çalışıyoruz

Koronavirüs'ün etkisini artırdığı bu zor günlerde İHH,anlamlı bir destek kampanyası başlatarak 10 milyon TL'lik yardım paketi dağıtacaklarını açıkladı.

Minarelerden semaya dualar yükseldi

Diyanet İşleri Başkanlığının çağrısı üzerine yeni tip koronavirüs salgınının bir an önce sona ermesi ve hastaların şifa bulması için yatsı ezanının ardından ülke genelindeki tüm camilerin minarelerinden dua edildi.

Çalışanlara Zam Müjdesi

Battalgazi Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altın alan koronavirüs (Covid-19) salgına karşı 7 gün 24 saat esasına göre bünyesinde çalışan temizlik işleri personellerinin maaşlarına ‘250’ TL zam yapacağını duyurdu.

Salgın tüm Türkiye'ye yayıldı:Koronavirüs'ten ölenlerin sayısı 37'ye yükseldi

Salgının dışında değilsiniz. Hayatınızı yavaşlatın. Risk ortamına girmeyin. Riski evinize taşımayın. Evde kalın. Hayat eve sığar"

Korona testi 15 dakikada çıkacak

Sağlık Bakanlığı tüm dünyada etkili olan ve binlerce insanın ölümüne neden olan Yeni Koronavirüs salgınına karşı tedbirleri artırıyor. Bakanlık şimdi de 15 dakika gibi kısa bir sürede sonuç alınabilecek tanı kitlerini uygulamaya başladı.

Salgın Sürecinde Sınır Güvenliği Sağlanması vatandaşımızın beka sorunudur!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba TBMM’ye sunduğu araştırma önergesinde, Covid-19 salgınından en çok etkilenen 3. Ülke olan İran’dan Türkiye’ye kaçak yollarla yapılan girişlerin araştırılmasını istedi.

Sokağa çıkmadık hava temizlendi

Corona virüs salgını nedeniyle insanların büyük bir çoğunluğunun eve kapanması sonucunda hava kalitesinin gözle görülür bir iyileşme sürecine girdiği görüldü. Türkiye genelinde birçok şehirde 2 hafta önce hava kalitesi orta ve hassas derecede ölçülürken, dün saat 11.00 itibariyle aynı bölgede hava kalitesi iyi kalite olarak ölçüldü.