Sanat Haberleri

Sanat Haberleri

Yeşilyurt dizi ile tanıtılıyor!

Çekimleri Yeşilyurt’ta devam eden ‘Gırift’ dizi ekibini Emanet Çarşısı-Doğal Ürünler Pazarında misafir eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Sinema ve dizi gibi sanatsal yapımlarla Yeşilyurt’umuzun sosyal ve kültürel zenginliklerini daha geniş kesimlere ulaştırmaktayız.” diye konuştu.

Kiraz:"Çağrımız yanıt buldu"

Koronavirüs salgınının Türkiye’ye giriş yapmasıyla beraber alınan önlemler kapsamında birçok işyeri kapatıldı. İşyeri sahipleri ve çalışanların zor durumda olduğunu, hiçbir gelir kaynaklarının bulunmadığını gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi Malatya il başkanı Enver Kiraz bu kez esnafa müjdeli haber verdi.

Esnafa maske dağıtıldı

Yeşilyurt Belediyesi esnafa maske dağıttı.

BİLSEM'den polislere maske

Bilim ve Sanat Merkezleri'nde üretilen 190 adet yüz siperliği Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

4 Nisan kimin günü? Ağrı mı, Malatya mı?

4 Nisan Malatya'lılar günü sebebiyle birçok siyasi,STK başkanı ve Malatya'lılar sosyal medya'da çeşitli paylaşımlarda bulundular.Malatya'nın doğal güzelliklerinin yansıtıldığı fotoğraflar,kültür ve sanatına dair binlerce paylaşım yapıldı.Farklı bir paylaşım ise Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'dan geldi.

Malatya'mızın geleneksel el sanatları

Malatya'mızın geleneksel el sanatlarını sizler için derleyip haberleştirdik.Keyifle okumanız temennisiyle...

Red Bull Music Festival İstanbul'un açılış gecesine ünlülerden büyük ilgi

İstanbul'u 15 gün boyunca müzikle sarmaya hazırlanan Red Bull Music Festival İstanbul, önceki akşam açılışını gerçekleştirdi. Özenle hazırlanan ve şehrin ruhunu yansıtan program kapsamında; festivale aynı zamanda ev sahipliği yapacak olan Red Bull House of Music de kapılarını açtı. Açılış gecesine Itır Esen, Gaye Su Akyol, Ceylan Ertem gibi müzik ve sanat dünyasından isimler katılım gösterdi.

Ünlü piyanist Fazıl Say İKÜ'de sahne alıyor

İstanbul Kültür Üniversitesi, yeni sanat yılının ilk konserinde dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say'ı konuk ediyor

'Kara Işık' ve 'Ayaküstü' fotoğraf projeleri Almanya'da sergilenecek

Fotoğraf sanatçısı Burak Bulut Yıldırım, 11. Türk Kültür Günleri kapsamında 14-24 Ekim 2019 tarihleri arasında Almanya'da Ayaküstü-In Haste ve Kara Işık-Black Light fotoğraf projelerini sergileyecek. Sergilerden elde edilen gelir Almanya'daki Türk kökenli gençler için geliştirilen sosyal sorumluluk projelerine bağışlanacak.

Tiyatronun görünmeyen kahramanları yeni sezona hazırlanıyor

Devlet Tiyatroları'nın (DT) yeni sezonunun başlamasına çok kısa bir zaman kaldı. Devlet Tiyatroları'nın 10 yerleşik bölgesinde ve turne sahnelerinde sergilenen oyunların tüm kostümleri, aksesuarları ve dekorları Ankara Macunköy'deki Tiyatro Kampüsü içinde yer alan Sanat Teknik Müdürlüğü'nde hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü işin mutfağının kapılarını İHA'ya açtı.