Tarım Haberleri

Tarım Haberleri

"Ustamızın başvurusunu almak bizim için büyük şeref "

Kıymetli ustamız, teşkilat büyüğümüz emektarımız Muhammed Emin Yalçınkaya’nın aday adaylık başvurusunu almak bizler için büyük bir şeref, üzerimizde çok büyük emeği ve hakkı var. Allah hayırlı uğurlu etsin.

Yeşilyurt tarımsal ürünlerin üretim noktası oldu

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın girişimleri neticesinde, sofralardaki doğal ürünlerin sayısını artırmak adına Cumhuriyet Örnekköy’de kurulan Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında Nisan ayından itibaren damla sulama yöntemiyle yetiştirilen kuru fasulyelerin hasadı yapılıyor.

Artık üretim yapılmıyor !

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, ülkemizde yapılan tarım politikasını eleştirerek, yapılan ithalat ile diğer ülkelerin zenginleştirildiğini iddia etti.

Parayı israf ettiysem namussuz şerefsizim!

Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, görevinin başında olduğunu belirterek "Camiamızdan, taraftarımızdan özür diliyorum, haklarını helal etsinler."dedi.

Bu üzüm tadı ve rengi ile fark oluşturacak

Pütürge kırmızısı üzümünün çeşidinin devamlılığını sağlanması ve geliştirilmesi amacı ile çalışmalar sürdürülüyor.

Nohutlar olmuş!

Yeşilyurt'ta sineklere tuzak!

Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Yeşilyurt’un ünlü dalbastı kirazında ki kurt oluşumuna neden olan ‘kiraz sineği’ ile doğal yollardan mücadele edilmesine destek vermek adına çiftçilere sarı yapışkan tuzak dağıtımına başladı.

İmparatorların çayında rekolte düşüşü sürüyor

Yaş çay tarımında 3. sürgün sürerken, 'İmparatorların çayı' olarak adlandırılan 'beyaz çay' rekoltesinde önceki yıllara göre düşüş sürüyor.

Dağlardan gelen şifa kaynağı: Kuşburnu

Gümüşhane'nin önemli tarım ürünlerinden biri olan kuşburnu hasadında son günler yaşanıyor. Marmelat ve reçelinin yanı sıra çay ve meyve suyu olarak da tüketilen kuşburnu Türkiye'de en fazla Gümüşhane'de üretiliyor.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği medyanın gündeminde

Değişen hava sıcaklıklarına oranla Türkiye'de 2019 yılı başından itibaren hava durumu bin 856 habere konu olurken, küresel ısınmanın 7 bin 453 haberde yer aldığı görüldü. Medyaya yansıyan haber başlıkları incelendiğinde ise hava durumunun tarıma olan olumsuz etkilerinin ön planda olduğu kaydedildi.

Kilis'in içme suyu problemi çözüldü

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, nüfusundan fazla Suriyeli barındıran Kilis'in içme suyu problemini çözdüklerini söyledi.

İhracatı durma noktasına getiren zararlıya karşı önlem artıyor

Rusya'ya son 1 buçuk yılda ihraç edilen tonlarca nektarin, kırmızı erik ve narenciyede Akdeniz meyve sineğinin ortaya çıkması sonucu geri gönderilen ürünlerin ardından Adanalı üreticiler bu yıl narenciye ilaçlaması konusunda titiz davranıyor. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, 'Akdeniz meyve sineğinin ihracattaki toleransı sıfırdır. Gümrük kapılarında bir tek bulaşmış meyve bulunsa dahi tarımsal üretimi durma noktasına getirmektedir' dedi.

Dev yarıkların sebebi bilinçsiz su kullanımı ve kuraklık

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki tarım arazisinde, uzunluğu 1 kilometre, derinliği ise 5 metreyi bulan yarıklar bölge halkını tedirgin etti. İnceleme yapan AFAD yetkilileri, kuraklık ve bilinçsiz su kullanımı nedeniyle yeraltı sularının azalmasının yarığa neden olduğunu bildirdi.