Üniversite Haberleri

Üniversite Haberleri

Hedef en çok tercih edilen üniversite

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, hedeflerinin en çok tercih edilen üniversiteler arasına girmek olduğunu söyledi

Güzel haberler alıyoruz

İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi projesi yatırım programına alındı.

Herkes cübbeli o takım elbiseli!

Malatya’nın Batı girişinde MTÜ Yeşilyurt-Beylerderesi yerleşkesinde ilk eğitim binasının hizmete girdiği törende Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyeleri cübbeleriyle canlı yayına katıldı. Bütün hocaların cübbesiyle törende yer aldığı görülürken Rektör Aysun Bay Karabulut'un sağında takım elbiseyle törene katılan kişi ise merak konusu oldu.

Türkiye'nin en önde gelen hastanesi Malatya'da

Malatya İnönü üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Onkoloji Hastanesi’nin hedefinin büyük olduğunu belirterek, “Karaciğer nakli alanında Türkiye ve Avrupa’da birinci, dünyada ikinci olan İnönü Üniversitesi’nin onkoloji alanında da aynı başarıyı yakalamayı hedefledik” dedi.

Kızılay iddialara cevap verdi!

Birgün gazetesinin Rektörlerin Dekan vekilliği yaptığı iddiasını İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Kızılay,sosyal medya hesabından kesin bir dille yalanladı.

İdari İşler Müdürü hayatını kaybetti

İnönü Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Tahakkuk Servisi Şube Müdür Vekili Mehmet Sinan Göğüs koronavirüse yakalanarak vefat etti.

Kök hücre nakli yapıldı

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Kök Hücre Nakli Merkezi'nde kök hücre nakli yapılmaya devam ediyor.

13 programa 500 yeni öğrenci alınacak

İnönü Üniversitesi Prof. Dr. Rektörü Ahmet Kızılay; 'Elektrikli araç teknolojisi programımız ülkemizde bir ilk'

Kırtasiyeler kısıtlamadan muaf tutulacak

Bu hafta sonu üniversite sınavları gerçekleşecek milyonu aşkın öğrenci ve velinin sınav günün sokaklarda olacak olması nedeniyle, tehlike riskini azaltmak nedeniyle 27 28 Haziran tarihlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

İlk hasta taburcu oldu

Türkiye'de ilk olarak Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde uygulanan Covid 19 salgınına karşı geliştirilen plazma tedavisiyle iyileşen ilk hasta taburcu edildi.

Aynı aileden 4 kişi bağışçı oldu

Çin'den sonra ilk plazma uygulamasının yapıldığı Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi korona virüs tedavisinde örnek olacak tedavilerine devam ediyor.

Eldeki tahrişi azaltan dezenfektan geliştirildi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut: Günde 2 ton üretim yapabiliyoruz.Dezenfektanın yüzde 71 gibi alkol oranıyla mikroorganizmaları öldürme özelliği var.Koronavirüsün yayılımını engelleme anlamında oldukça faydalı olduğunu düşünüyoruz.

Mazeret ara sınavları 11-15 Mayıs tarihleri arasında

İnönü Üniversitesi mazeret sınavları ile ilgili bir duyuru yayınladı.

Karantina Sofrası

Turgut Özal Üniversitesi Rektör'ü Prof.Dr.Aysun Bay Karabulut,Star Gazetesi Açık Görüşte "Karantina Sofrası" başlıklı bir yazı kalem kaleme aldı.Yazının tamamı haberimizde...

Plazma tedavisi sonuç vermeye başladı

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay korona hastalığına karşı plazma tedavisi ile ilgili umut verici bilgiler verdi.

Covid-19, Kızılay' a da soruldu

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Kızılay,Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda koronavirüsle ilgili görüş bildirdi.

Bilim Kuruluna İnönü Üniversitesi'nden Üye

Koronavirüs salgınına karşı tedbir ve karar alma organı olarak oluşturulan bilim kuruluna İnönü Üniversite'nden Prof. Dr. Ali Özer görevlendirildi.

Türkiye'de ilk tedavi Malatya'da yapılacak

Kovid-19'a karşı 'İmmün Plazma' tedavisi Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılacak.

Sağlık bilimleri fakültesi kuruluyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) bünyesinde Sağlık Bilimleri Fakültesinin kuruluş kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak gerçekleşti. Ayrıca aynı kararla MTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kuruluşu da gerçekleşti.

Malatya Teknokent üç katmanlı maske üretti

Malatya Teknokent İNOVAPEK firması enfekte olma riskini ortadan kaldıran bitkisel bir solisyonla kaplanmış bariyere sahip 3 katmanlı maske üretti. Bu katmanlardan orta katman, bitkisel uçucu yağlar, biyouyumlu hidrojeller ve biyouyumlu polimer yapılar kullanılarak oluşturuldu.

Bakan Soylu: 'DEAŞ'ın da PKK'nın da YPG'nin de patronu aynıdır'

Karabük Üniversitesi'nin akademik yıl açılış törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 7 maddelik sorusuna yanıt verdi.

Yumurtalık rezervi azalmış kadınlarda gebelik artık mümkün

Hızlanmış yumurta rezervi kaybı ve 40 yaş öncesi erken menopoz yaşayan kadınların da artık anne olması mümkün hale geldi. Son yıllarda geliştirilen tedaviler sayesinde bu kadınların da çocuk sahibi olabileceklerini söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Namık Kemal Duru, 'Erken yumurtalık yetmezliği yaşayan kadınlara yapılacak küçük bir operasyon sonrasında, 'kendi yumurtalarıyla' gebe kalma şansını veriyoruz' dedi.

İki üniversite arasında işbirliği protokolü

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ve KKTC Yakın Doğu Üniversitesi arasında 'Alaşya'dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne' ve 'Benim Müzem' yarışmalarının düzenlenmesine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

İbn Haldun Üniversitesi müfredat çalıştaylarının 7'ncisi gerçekleştirildi

İbn Haldun Üniversitesi, 'fikrî bağımsızlık' hedefi doğrultusunda, sosyal bilimlerde mevcut hakim paradigmaya mahkum olmamak adına yürüttüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. İbn Haldun Üniversitesi Müfredat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, özgün ve evrensel nitelikte yeni bir müfredat ve eğitim programı geliştirmeye dönük çalışmalarına hız verdi.

ING Nesilden Nesile Yönetim Akademisi'nin yeni dönem kayıtları başladı

ING Türkiye'nin Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirdiği ING Nesilden Nesile Yönetim Akademisi'nin yeni dönem kayıtları başladı. Aile şirketlerinin üniversite mezunu yeni nesil üyelerine 'yönetici geliştirme' ve 'kurumsallaşma' eğitimi veren ING Nesilden Nesile Yönetim Akademisi'ne kayıt dönemi 22 Ekim'e kadar devam edecek.

2030 ve sonrası eğitim nasıl şekillenecek

Küresel İşletme ve Ekonomi Konferansı'nda (GLOBE 2019) konuşan Prof. Dr. Şirin Karadeniz, 2030 ve sonrasının öngörülen eğitim modelleri hakkında 'Üniversitelerin tüm eğitim formatı yavaş yavaş dönüşecek' dedi.

Türk kültürü, iş birliği protokolüyle dünyaya tanıtılacak

Türk Halklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla çalışmalar yapan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Girne Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Doğuş Üniversitesi yeni akademik yıla "merhaba" dedi

Doğuş Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı açılışını büyük bir heyecanla gerçekleştirdi. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ebru Ural, '22 yıldır seçkin akademik kadromuzla kaliteli eğitim vermeye ve donanımlı öğrenciler yetiştirmeye öncelik veriyoruz' dedi.

Ödüller engelsiz bir hayat için verildi

Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu organizasyonunda kurumlar arası işbirliği ile düzenlenen, Maltepe Üniversitesi ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin sekretaryasını yaptığı 'Uluslararası Engelsiz Bilişim 2019 (BİLTEVT2019) Kongresi'nde Yakın Doğu Üniversitesi'ne Jüri Özel Ödülü verildi.