Sağlık

Sağlık Haberleri

Tedbir tedirginlik olarak algılanmasın

Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli alınan tedbirlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Sonrasında ise Eğitim Araştırma Hastanesinde koronavirüse karşı alınan önlemlerle ilgili bilgi aldı.

Pozitif vakalar var

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bilkent Yerleşkesi’nde düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Yüreklere su serpti

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Recep Bentli koronavirüse karşı en üst seviyede tedbir aldıklarını ifade ederek,sağlık personellerinin yönlendirmelerine uyulması konusunda hassasiyet beklediklerini söyledi.

Panik yok rehavet de yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen toplantıya kabinenin tüm üyeleri katıldı. Kritik toplantı sonrasında alınan tedbirler açıklandı.

'Diz ve eklem protezlerine alternatif bir tedavi yöntemi'

Dr. Yüksel Büküşoğlu, kök hücre tedavisinin diz ve eklem kireçlenmelerinde cerrahi müdahaleye alternatif olduğunu söyledi.

Alzheimer tedavisinde yeşil ışık!

Uyguladığı manyetik tedavi yöntemiyle alzheimer hastalığını durdurmayı başaran Dr. Mehmet Yavuz'un tedavi ettiği hastalarından birisi alzheimerdan tamamen kurtuldu.

Uykuda dolaşma problemine dikkat

Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, uykuda dolaşma problemine dikkat çekerek, 'Uyurgezerlik, uykudan kalkma ve gezme ile tanınır.

'Kan kullanımını azaltıcı alternatif bir ürün geliştireceğiz'

'Kan ve Kan Ürünleri Çalıştayı'nda konuşan Doç. Dr. Yasemin Yüksel Durmaz kan kullanımını azaltıcı alternatif bir ürün üzerinde çalıştıklarını söyledi.

'Prematüre bebekleri fanusta tutmayın'

Prof. Dr. Ayhan Taştekin, prematüre bebeklerin evde bakımına ilişkin ebeveynleri uyardı. Prof. Dr. Taştekin, Prematüre bebeklerde vücut sıcaklığına uygun giysiler giydirilmesi, göz muayenesi, işitme testi ve kalça çıkığı taramasının yapılması oldukça önemli dedi.

Yumurtalık rezervi azalmış kadınlarda gebelik artık mümkün

Hızlanmış yumurta rezervi kaybı ve 40 yaş öncesi erken menopoz yaşayan kadınların da artık anne olması mümkün hale geldi. Son yıllarda geliştirilen tedaviler sayesinde bu kadınların da çocuk sahibi olabileceklerini söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Namık Kemal Duru, 'Erken yumurtalık yetmezliği yaşayan kadınlara yapılacak küçük bir operasyon sonrasında, 'kendi yumurtalarıyla' gebe kalma şansını veriyoruz' dedi.

Botoks sadece ünlüler için değil

Hollywood'un en ünlülerinin kırışıklıktan bihaber alınlarına ve göz çevrelerine bakıldığında, Botoks'un sanki sadece ünlüler arasında yaygın bir tedavi olduğu algısı oluşabiliyor.

Menopoz dönemindeki kistlere dikkat

Op. Dr. Ayşe Kavasoğlu, karın ağrısı, şişkinlik ve kabızlığa neden olabilen yumurtalık kistlerine karşı uyarıda bulundu. Dr. Kavasoğlu, Yumurtalık kistleri önlenebilecek bir durum değil ancak düzenli kontrollerle riski azaltabilirsiniz. Özellikle menopoz dönemindeki kistler kötü huylu olmaya eğilimlidir ifadelerini kullandı.

40 yaşındaki hastanın organları 5 kişiye umut oldu

Balıkesir'de beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki Ali Kemal Karagöz'ün organları 5 hastaya umut oldu.

Parada klozet kapağından fazla bakteri var

Para üzerinde araştırmalar yapan uzmanlar, bulaşıcı hastalıkların bir çoğunun parayla bulaştığını tespit etti.

Meme kanserinden korunmak mümkün!

Kadınların neredeyse yüzde 12'sinde görülen meme kanserine neden olabilecek risk faktörlerini aktaran Prof. Dr. Hasan Besim, erken tanı ve tedavi ile meme kanserinden korunmanın mümkün olduğunu söyledi.

'Sigara azaltılarak bırakılmaz'

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Salih Emri, sigaranın azaltılarak bırakılamayacağını belirterek, İlk günü atlatmak önemli. Ben kişilere gezmelerini öneriyorum bu ilk günde. Mesela sigara içemeyeceği yerlere gitmesini söylüyorum. Tiyatro, sinema gibi. Aslında sigara bırakmanın zorlu geçen 2 haftalık bir süreci var dedi.

Ödüller engelsiz bir hayat için verildi

Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu organizasyonunda kurumlar arası işbirliği ile düzenlenen, Maltepe Üniversitesi ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin sekretaryasını yaptığı 'Uluslararası Engelsiz Bilişim 2019 (BİLTEVT2019) Kongresi'nde Yakın Doğu Üniversitesi'ne Jüri Özel Ödülü verildi.

Bulaşıcı hastalık rota virüsüne dikkat

Dr. Melike Özberk Koç, bulaşıcı hastalık olan rota virüsü hakkında önemli bilgiler verdi.

1-31 Ekim Meme kanseri farkındalık ayı

Tüm dünyada 'Meme Kanseri farkındalık ayı' olarak anılan Ekim ayı olarak kutlanıyor. Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Uğur Deveci, yüzde 33 oranla Türkiye'de kadınlarda en çok görülen kanser türü olan meme kanseriyle ilgili merak edilen sorulara yanıt vererek, tüm kadınlara seslendi.

Toplam 159 haber.