Bu kadro Osman Güder'i nereye taşır?

PAYLAŞ

Gürkan sonrası Battalgazi Belediyesi...
Battalgazi Belediyesi özgünlüğünü ne zaman kazanacak ?

Yaptığı hizmetlerle adından söz ettireceği günler ne kadar yakın veya uzak?

Doğruya doğru...
"Osman Güder,duruşu,mütevazi  kişiliği ve siyasi deneyimiyle Başkanlık gömleğini giydiği günden bugüne özgün bir duruş sergiliyor"

Onu tanıyanların ortak görüşü bu...

Peki ya,ekip kuramamaktaki başarısızlığı ya da ekibinin Osman Güderle olan doku uyuşmazlığı?
Osman Güder, Battalgazi'nin Şehr-ül Emini olduktan sonra kendi ekibini kuramadı,aktif görevde bulunanların çoğu Gürkan'ın Büyükşehir'e taşımadığı/götürmediği kişilerden oluşuyor yorumlarını sıklıkla duyar olduk.

Peki bu kadro Osman Güder'i nereye taşıyacak?

Mesela; Belediyelerin basın yayın birimlerinin başarısı Başkan'ın başarısıyla doğru orantılıdır.
Belediyelerin basın yayın birimlerinden sorumlu kişilerin ve özel kalem müdürlerinin vizyonu Başkan'ın vizyonunu ortaya koyar.

Bu birimler başkanın gözü kulağı,Belediye hizmetlerinin en etkili bir şekilde duyurulması için çalışma yapması gereken birimleridir. Gerek sosyal medya gerekse de basın bültenleri,tanıtım filmleri  aracılığıyla hizmetlerin etkili bir şekilde  kamuoyuna duyurulması  amacıyla çalışmalar gerçekleştirir.

Battalgazi Belediyesinin bu anlamdaki çalışmalarına baktığımızda Gürkan döneminin kötü bir kopyasını görüyoruz.

Aslantepe höyüğü,Kervansaray,gezici otobüs,İspendere vb.Gürkan dönemine damga vuran  hizmetlerdir,Gürkan'la bütünleşmiştir.
Güder döneminde ise bu çalışmaların lansmanlarının aynı kararlılıkla ve aynı çizgide devam ettiğini görüyoruz. Öyleki kullanılan tanıtıcı unsurların hepsi aynı. Yeniden fotoğraf ya da görüntü çekme ihtiyacı bile hissedilmemiş. Sadece Selahattin Gürkan yerine Osman Güder  yazıyor. Bu kolaycılık,yani bu tarz bir tanıtım yöntemi kabuğunu kıramayan bir belediye görüntüsü vermektedir.

Güder bu çıkmazı aşabilecek mi? Önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Sosyal  medya üzerinden hizmetlerin duyurulmasında da aynı çıkmazı görüyoruz Battalgazi Belediyesinde.

Büyükşehir ve Yeşilyurt Belediyeleri basın bültenleri haricinde bu mecrayı iyi ya da kötü bir şekilde doya doya kullanıyor.

En az takipçiye sahip Belediye Başkanı Osman Güder...

Güder'in Büyükşehir ve Yeşilyurt Belediye başkanlarının çok çok gerisinde olduğunu görüyoruz. Selahattin Gürkan'ı 25 bin,Mehmet Çınar'ı 12 bin, Osman Güder'i yaklaşık 10 bin kişi sosyal medyadan takip ediyor. Günümüzün en etkili tanıtım aracı olan sosyal medyada takipçi sayısının azlığı ya da çokluğu paylaşımların etkisiyle doğru orantılıdır.

Belediyelerde bu görevleri yürüten kişilerin başka işleri değil de çalıştıkları kurumları merkezine almadıkları takdirde başarı beklenilmesi mucizedir.
Bu mucizeyi Güder, bu ekiple başarabilecek mi, bekleyip göreceğiz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN