Eğitim

Eğitim Haberleri

Hedef en çok tercih edilen üniversite

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, hedeflerinin en çok tercih edilen üniversiteler arasına girmek olduğunu söyledi

Herkes cübbeli o takım elbiseli!

Malatya’nın Batı girişinde MTÜ Yeşilyurt-Beylerderesi yerleşkesinde ilk eğitim binasının hizmete girdiği törende Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyeleri cübbeleriyle canlı yayına katıldı. Bütün hocaların cübbesiyle törende yer aldığı görülürken Rektör Aysun Bay Karabulut'un sağında takım elbiseyle törene katılan kişi ise merak konusu oldu.

Kızılay iddialara cevap verdi!

Birgün gazetesinin Rektörlerin Dekan vekilliği yaptığı iddiasını İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Kızılay,sosyal medya hesabından kesin bir dille yalanladı.

İlyas mahallesine kitap kafe

İlyas mahallesinde yapımı büyük ölçüde tamamlanan Kitap Kafe’yi ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Kafemiz gerek iç ve dış tasarımıyla gerekse de raflarında ki eşsiz kaynaklarıyla mahallemize farklı bir hava katacak olup, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın kitaba ulaşımını kolaylaştıracaktır.” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Değişti

Milli Eğitim Bakanlığı emrine çekilen Ali Tatlı'nın yerine Battal Kanbay atandı.

Nezaket okulları açılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi 4-6 yaş arası çocuklar için adabı muaşeret, temel dini bilgiler, değerler ve mahremiyet eğitimini içinde barındıran okullar açıyor.

Sınavdan tam puan aldılar

Vali Baruş, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında başarılı olup tam puan alan öğrencileri ödüllendirdi.

13 programa 500 yeni öğrenci alınacak

İnönü Üniversitesi Prof. Dr. Rektörü Ahmet Kızılay; 'Elektrikli araç teknolojisi programımız ülkemizde bir ilk'

Okullar YKS'ye hazır!

Okullar sınava hazır

Haftasonu yaklaşık 2 milyon 500 bin öğrenci YKS sınavına girecek. Sınavın pandemi sürecine denk gelmesi ise tedbirleri arttırdı. Öğrencilerin sınava gireceği sınıflar Battalgazi Belediyesi tarafından temizlenip dezenfekte ediliyor.

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu anısına kütüphane açıldı

Türkiye'de ilk koronavirüs teşhisini koyan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu ve koronavirüs yüzünden hayata veda etti ve aramızdan ayrıldı. Taşcıoğlu'nun ismi Malatya'da bir kütüphanede yaşatılacak.

Öğrenciler ücretsiz taşınacak

Hafta sonu sınava girecek öğrenciler Büyükşehir Belediyesine ait toplu ulaşım araçlarından 07.30 ile 14.00 saatleri arasında ücretsiz olarak faydalanacak.

Mazeret ara sınavları 11-15 Mayıs tarihleri arasında

İnönü Üniversitesi mazeret sınavları ile ilgili bir duyuru yayınladı.

İlkokul inşaatı için imzalar atıldı

24 Derslikli Sümer İlkokulu inşaatı protokolü imzalandı.

Sağlık bilimleri fakültesi kuruluyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) bünyesinde Sağlık Bilimleri Fakültesinin kuruluş kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak gerçekleşti. Ayrıca aynı kararla MTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kuruluşu da gerçekleşti.

Uzaktan eğitim ne zamana kadar devam edecek?

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulunun da önerisiyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 30 Nisan'a kadar okulların tatil olması, uzaktan eğitimin devam etmesi kararını aldıklarını bildirdi.

40 Dakikalık Teneffüs'e Kayısı Çekirdeği Battalgazi Belediyesi'nden

40 Dakikalık Teneffüs'e Kayısı Çekirdeği Battalgazi Belediyesi'nden

Toplam 39 haber.