İftar ve sahur yemekleri evlerine götürülecek!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınlanan genelge ile her yıl düzenlenen toplu iftar yemeklerini iptal eden Battalgazi Belediyesi, bu yıl Ramazan ayında engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşların iftar ve sahur yemeklerini evlerine teslim edecek.

PAYLAŞ

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınlanan genelge ile bu yıl Türkiye genelinde toplu iftarların yapılamaması üzerine Malatya’da 6 kamu kuruluşu ortak bir karar alarak, bu yıl Ramazan ayında engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşların iftar ve sahur yemeklerini evlerine götürülecek. Malatya Valiliğinin koordinesiyle gerçekleştirilecek olan ve Battalgazi Belediyesi, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, İnönü Üniversitesi ile Kızılay’ın destek vereceği bu organizasyonda, İnönü Üniversitesi’nde hazırlanacak olan iftar ve sahur menüleri, oluşturulan ekiplerle dağıtımı yapılacak.

Ramazan ayı boyunca her gün ihtiyaç sahibi ailelerin iftar ve sahur yemeği ulaştıracak olan ekipler, Malatya genelinde toplumun her kesiminden vatandaşın Ramazan ayını huzurlu ve mutlu geçirmesi için çalışmalarına devam edecek.

BAŞKAN GÜDER: “BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMALIYIZ”

İftar ve sahur menülerinin hazırlanacağı İnönü Üniversitesi’nin yemekhanesini Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu ile birlikte gezen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya’nın çok güzel bir birlik ve beraberliğe imza attığının altını çizerek, şunları söyledi: “On bir ayın sultanı Ramazan ayı heyecanla karşıladık. Müslümanlar her yıl recep ve şaban aylarının ardından başlayan ramazan ayında farz olan oruç ibadetini yerine getiriyorlar. Bu yıl Ramazan ayında Battalgazi Belediyemiz ile Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Kızılay ve Yeşilyurt Belediyesi, ihtiyaç sahibi aileler için birlikte hareket edecek. Özellikle Ramazan ayı birlik ve beraberlik ayı demektir. Bizim bir olmamız lazım. Birlik içinde olmamız lazım. İşte bu dayanışmayı bugün Malatya’da gerçekleştiriyoruz. Malatya’daki ihtiyaç sahibi ailelerimizin için Üniversitemizin yemekhanesinde hazırlayacağımız iftar ve sahur yemekleri, oluşturulan ekiplerle vatandaşlarımıza ulaştıracaklar. Umuyorum oluşturmuş olduğumuz bu birlik ve beraberliğimiz tüm Türkiye’ye örnek olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah sağlıkla, sıhhatle ve afiyetle Ramazan bayramına ulaşmayı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN