JÖH-PÖH sahaya inecek

Afrin ve Fırat Kalkanı operasyonlarından tecrübeli Jandarma Özel Harekt (JÖH) ve Polis Özel Harekt (PÖH) timleri operasyonun ilerleyen safhalarında sahaya inecek.

PAYLAŞ
Malatya Haber Oku - malatya haber oku

Suriye'nin kuzeyine yönelik gerçekleştirilen Barış Pınarı Harektı beklenenden daha hızlı ilerlerken, harektın büyük bir kısmının meskûn mahallerde icra edileceği belirtiliyor. Bu kapsamda Afrin ve Fırat Kalkanı operasyonlarından deneyimli Jandarma Özel Harekt (JÖH) ve Polis Özel Harekt (PÖH) timleri operasyonun ilerleyen safhalarında sahaya inecek. Şehir içinde yapılacak operasyonların sivil zayiat olmaması için yavaş ilerleyeceği belirtilirken; cadde, sokak, mahalle ve bahçeler adım adım taranacak.

399 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, ve kuvvet komutanları bakanlıkta toplanarak operasyon hakkında değerlendirmede bulundu. 'Harekt, planladığımız şekilde başarıyla devam ediyor' diyen Bakan Akar, şu ana kadar 399 teröristin etkisiz hle getirildiğini duyurdu. Ayrıca Resulayn kırsalında üç terörist yakalandı. Böylece operasyonun üçüncü gününde yakalanan ve teslim olan terörist sayısı on bire yükseldi. Millî Savunma Bakanlığı ayrıca, Fırat'ın doğusundaki 25 hudut karakoluna terör örgütünce dün yapılan taciz ateşlerine karşılık verildiği ve 16 teröristin etkisiz hle getirildiğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN