Koronavirüs asgari ücretlileri vurdu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, koronavirüs nedeniyle temel gıdaların masraflarındaki fahiş artışa dikkat çekti: Besin fiyatları üzerindeki KDV oranları kaldırılsın.

PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, COVİD-19 salgını dolayısıyla temel gıdaların masraflarındaki fahiş artışa dikkat çekerek “2 yıldır ekonomik krizin yükü altında ezilen asgari ücretliler, virüs krizinin etkisiyle iyiden iyiye açlığa ve yoksulluğa sürüklenecektir” dedi. Ağbaba, besin fiyatları üzerindeki KDV oranları kaldırılmasını istedi.

COVID-19 salgınının ekonomik etkileri, asgari ücretli vatandaşın sofrasında kendi belli etmeye başladı. TÜİK Şubat ayı verilerine göre Türkiye’de koronavirüsünün görüldüğüne dair ilk açıklamanın yapıldığı 11 Mart gününden bu yana kayda değer artışlar meydana geldi. Dana eti, zeytin, makarna, pirinç, bulgur, tavuk, ayçiçeği yağı, salça gibi gıda maddelerindeki artışlar en çok asgari ücretle geçinen aileleri etkilerken asgari ücretli bir ailenin sofrasından toplamda 541 paket makarna ve 5.9 kg dana eti eksildi.

CHP Genel Başkan Yardımıcısı Veli Ağbaba, “2 yıldır ekonomik krizin yükü altında ezilen asgari ücretliler, virüs krizinin etkisiyle iyiden iyiye açlığa ve yoksulluğa sürüklenecektir.” dedi. Salgının oluşturduğu ekonomik durgunluğun en çok asgari ücretli çalışanların alım gücünü etkileyeceğini belirten Ağbaba, “Türkiye’de çalışanların yüzde 45’i asgari ücret ile çalışmaktadır. Milyonlarca kişi asgari ücret ile geçimini sürdürmektedir. Milyonlarca çalışan kriz salgınından en çok etkilenecek kesimdir” şeklinde konuştu. Krizin besin fiyatları üzerinde yarattığı artışın asgari ücretli bir ailenin sofrasından her geçen gün biraz daha besin azalması anlamına geldiğini ifade eden Ağbaba, “Besin fiyatları üzerindeki KDV oranları kaldırılmalı, milyonlarca asgari ücretlinin sofrasındaki ekmeğin azalmasına engel olunmalıdır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN