MASKİ'den Sürgü'ye kanal!

PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü DAP ile ortak yürütülen projeler kapsamında Doğanşehir İlçesi Sürgü Mahallesi Pınarbaşı Gözesi açık sistem sulama kanalı inşa etti.

 Yaz aylarının gelmesiyle daha verimli üretim için çiftçilerin sulama suyuna olan ihtiyacı artıyor.

 Bu kapsamda MASKİ Genel Müdürlüğü bir taraftan şehrin altyapısını yenilerken, diğer taraftan çiftçilerin zor durumda kalmaması için DAP ile ortak projeler hazırlayarak sulama suyu ihtiyacı olan bölgelere sulama kanalı inşa ediyor.

 Malatya merkez Battalgazi ve Yeşilyurt ilçesi başta olmak üzere diğer 11 ilçede sulama kanalları inşa eden MASKİ Genel Müdürlüğü, son olarak Doğanşehir İlçesi Sürgü Mahallesi Pınarbaşı Gözesinde açık sistem sulama kanalı inşa etti.

 Maliyeti 763 bin TL olan yaklaşık 8 bin 200 metre uzunluğunda açık sistem sulama kanalı Pınarbaşı Gözesine kazandırıldı. 

Bu kapsamda bölgede ikamet eden vatandaşların sulama suyu ihtiyacı karşılandı ve Sürgü çiftçisi rahata kavuştu.

 Şehrin içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısını yenilemek için 7/24 çalışan MASKİ Genel Müdürlüğü çiftçilerin zor durumda kalmamaları için diğer ilçelerde de sulama kanalı çalışmalarına devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN