Mazeret ara sınavları 11-15 Mayıs tarihleri arasında

İnönü Üniversitesi mazeret sınavları ile ilgili bir duyuru yayınladı.

PAYLAŞ

Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) salgını dolayısıyla yükseköğretim kurumlarının eğitim ve öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için, 18.03.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında; 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi ile sınırlı kalmak üzere uzaktan öğretim yolu ile yapılabileceği yönünde kararlar almıştır.

Bu kapsamda, Üniversitemiz, uzaktan öğretim yolu ile eğitim ve öğretimin yürütülmesi yönünde karar almıştır.

Üniversitemizde arasınavlar, tüm birimler için 13 Nisan – 07 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanıp, arasınavlarda sorun yaşayan veya hiç giremeyen öğrenciler için, mazeret arasınavlarının 11-15 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılması uygun görülmüştür.

 

Mazeret arasınavları için başvurular, OBS sistemi üzerinden, online alınacaktır. Öğrencilerin başvuruları için, OBS sisteminde mazeret arasınav başvuru ekranı oluşturulmuştur.

Akademik birimler, OBS sistemi üzerinden yapılan mazeret başvurularını değerlendirerek, geçerli kabul ettikleri mazereti olan öğrenciler için sınav tanımlayacak ve sınavın sorunsuz yapılması sağlayacaklardır.

 

Mazeret arasınavına girme talebi değerlendirmeye alınacak öğrenciler;

1-      Sağlık sorunu yaşamak ve görevli olmak gibi geçerli mazereti olan ve arasınava hiç giremeyen öğrenciler, (Mazeretlerini belgelemek zorundadırlar.)

2-      Sınav esnasında teknik sorun yaşayan öğrenciler (Yapılacak teknik inceleme sonucuna haklılıklarının onaylanması halinde)

Son başvuru işlemleri 08.05.2020 tarihi mesai bitimine kadar yapılacaktır. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

 

Mazeret arasınavına girme talebi değerlendirmeye alınmayacak öğrenciler;

1-      Sınav esnasında tüm soruları görüp cevaplamayan ve sonra geriye dönemeyen öğrenciler,

2-      Sınav ekranının görüntüsünü alan öğrenciler

3-      Teknik inceleme sonucu sınav kurallarına aykırı hareket eden öğrenciler;

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN