Türk kültürü, iş birliği protokolüyle dünyaya tanıtılacak

Türk Halklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla çalışmalar yapan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Girne Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

PAYLAŞ
Malatya Haber Oku - malatya haber oku

Eğitim ve kültür alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini hedefleyen protokole, Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Cemre Günsel Haskasap ile TÜRKSOY Başkanı Düsen Kaseinov imza attı. İmzalanan bu protokolle, Türk Cumhuriyetleri ve Türk Toplulukları ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki eğitim, kültür ve sanat alanlarında ortak projeler yürütülecek.

Eğitim ve kültür ilişkileri güçlendirilecek

Protokol imza töreni sırasında konuşan Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Cemre Günsel Haskasap, TÜRKSOY ile yapılan protokolle işbirliği çalışmalarının bundan sonra çok daha yoğun bir şekilde devam edeceğini dile getirdi. Dr. Cemre Günsel Haskasap, 'Bundan sonra gerçekleştirilecek olan eğitim ve kültür ilişkilerinin kapsamı daha da genişletilerek, ilişkiler halkların ve ülkelerin sürdürülebilir işbirliğine dönüşecek' dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN