Belki de dava adamı... - Bahtiyar Bayraklı

Belki de dava adamı...


Üzerinde yaşadığımız toprağı şerefül mekân kılan güzel Malatya’mın güzel insanları… Merhaba!
Nasip olursa bundan sonra “malatyahaberoku” sayfasından bazen gönüllere dokunarak, bazen zülfüyâre dokunarak memleketimde ve ülkemde iyi şeyler olması umudu ile dilimiz döndüğünce hasbihal edeceğiz. İlkyazımızda hayatımızın her alanında bizi etkileyen siyaset ve bu siyaseti yapanlardan görmek istediğimiz hasletler ile “Bismillah” diyoruz.
Belki de Dava Adamı…
Bekli de şahısların siyasal ikballerinin peşinden koşuşturmalarında çok, memleketin geleceği için koşuşturan neferlere bir “dava adamı”  sözcüğü yakışmalıydı.
Belki de tertemiz hikâyesiyle, sadakatiyle, duruşuyla bütün vefasızlıklara rağmen partisi için gösterdiği vefalı yol arkadaşlığıyla bir kişiye “dava adamı” sözcüğü yakışmalıydı.
Bekli de hayat manzumesine baktığımızda davanın temel felsefesini inşa eden Recep Tayyip Erdoğan’ın yükümlülüğünü kendi yöresinde zerrece sapmadan taşıyan gönül erlerine “dava adamı” sözcüğü yakışmalıydı.
Belki de partisine gönül veren binlerce insandan aldığı gücü sosyal, ekonomik çıkarlarına alet etmeden, şımarmadan, kibirlenmeden sadece kendi mesleğini yapan, limited şirket mantığı ile her ticaretin içinde olmayan gönül erbaplarına “dava adamı” sözcüğü yakışmalıydı.
Belki de Hz. Ebubekir’in sadakati, Hz. Ömer’in adaleti, Hz. Osman’ın iffeti, Hz. Ali’nin ilmi ile kendini kuşatarak memleketin her bir ferdi için sorumluluk alabilecek uykusu yitik, kalbinde can taşıyan yufka yüreklilere “dava adamı” sözcüğü yakışmalıydı.
Belki de kamuoyunda attıkları her adımı resm ederek vatandaşın takdirinden çok tekdirine sebep olanlardan ziyade, sessiz sedasız çalmadık kapı bırakmayarak gönüller inşa etmek üzere yolda olan bu çağın Feridüddin Attâr’larına “dava adamı” sözcüğü yakışmalıydı.
Selametle kalın efendim…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Kemal | 12 Mayıs 2020 22:59

    Hoş geldiniz faydalanmak dileğiyle...

YAZARIN SON 5 YAZISI
16Kas

Festival Krizi ve Belediye

26Ağs
09Ağs
26May

Bayramda muhteşem bir hizmet!

24May

Bayram o bayram ola!