Sahi ne oldu bizim bu belediyelere! - Bahtiyar Bayraklı

Sahi ne oldu bizim bu belediyelere!


Daha düne kadar kamuoyu araştırmalarında, başta yatırım hizmetleri olmak üzere, hizmet belediyeciliği, kültür belediyeciliği, sosyal belediyecilik adına adeta futbolun birinci liginde rekabet ederek ilk üç sırayı kimseye kaptırmayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi nerede? Evet, bu belediyeler yüzlerce belediye arasından sıyrılarak ülke genelinde örnek alınan belediyelerin ilk sıralarında yer alıyordu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanlığı döneminde Hacı Uğur Polat mütevazi bir tavırla memleketimize bu güzel şeyleri yaşatmayı bilmişlerdi.
Peki, şimdi ne oldu… Yerel, ulusal ve sosyal medya mecralarında siyasal kampanyaları sürecinde, hizmet belediyeciliği, gönül belediyeciliği söylemeleri ile gündemden düşmeyenlerin, bayrağı kaptıkları gibi yere düşürenlerin çabası nerede…
Bağımsız bir araştırma kuruluşu olan ORC her belediye için bir kamuoyu araştırması yaparak halkın memnuniyet düzeyini baz alıp yılın en başarılı il ve ilçe belediyelerini yine o ildeki seçmenlere sorarak belirlemiş.
Belirliyor da lakin biz yokuz.. Malatya yok, Yeşilyurt yok, Battalgazi yok… En iyi Büyükşehir Belediye başkanları sıralamasında % 62 oy oranı ile Fatma Şahin birinci sırada, yani lider… Akabinde, Eskişehir, Manisa, Bursa, Ankara diye devam ediyor… Sonra bir bakıyorsun, Kahramanmaraş'ın On iki Şubat İlçesi en iyi İlçe Belediyesi oluyor, bizim Battalgazi, Yeşilyurt ve diğer on bir ilçenin esamesi okunmuyor… Fakat seçimlerde aldıkları oy oranlarına baktığımızda en kötüsü % 65 bandında oy almış, en iyisi % 80 civarında oy almış.. İlk on belediyede en son sırada olan Ordu Büyükşehir Belediyesi % 51 ile ligde var olma mücadelesini sürdürürken, seçimi büyük bir oy oranı ile kazanan Malatya çoktan lige veda etmiş…
Bu hakikatin cevabını Malatyalılar vermiş, nedenini ise belediye başkanlarına soruyoruz. Sahi size ne oldu..
Diğer belediyeleri merak edenler için:

www.orcarastirma.com.tr

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Serdar | 16 Mayıs 2020 00:31

    Vatandaşa yapılmayan yatırım kendini bitirmeye mahkumdur. Sadece koltuk derdinde olan yöneticilerin halkın yakasından artık sökülüp atılması gerekiyor. Sosyal medyada boy boy resimlerle hizmet yapılmaz. Sadece reklam yapılır. Halkın arasına karışıp derdine derman olmayanlar yenilmeye mahkumdur.

YAZARIN SON 5 YAZISI
16Kas

Festival Krizi ve Belediye

26Ağs
09Ağs
26May

Bayramda muhteşem bir hizmet!

24May

Bayram o bayram ola!