Üretimi Haberleri

Üretimi Haberleri

Vali Aydın Baruş Şeker Fabrikasında incelemelerde bulundu!

Üretimi yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak amacıyla Şeker Fabrikasını ziyaret eden Vali Baruş’u Fabrika Müdürü Suat Altun, fabrika yetkilileri ve fabrika çalışanları karşıladı.

Enerji üretimi başladı

Güneş enerji santrali ile 850 evin enerji ihtiyacı giderilecek.

Firmalarımız çok ciddi destek ve katkıda bulundular

Korona virüs salgını sonrası Malatya’da maske üretimi gerçekleştiren tekstil firmalarına Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Kadın girişimcilere 100 bin sebze fidesi...

Yeşilyurt Belediyesi, kırsal bölgelerdeki yerli üretimi artırıp, insanların daha fazla sağlıklı, taze ve doğal ürünler tüketmesine destek vermek amacıyla ‘Yeşil Gıda Seracılık’ alanında yerli tohumlardan üretilen 100 bin adet sebze fidesini, Yeşilyurt’un farklı bölgelerinde faaliyet gösteren kadın çiftçilere ve üreticilere dağıtımına başladı.

Mehmet Çınar'dan Belsa Tekstil'e teşekkür

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Maske üretimi yapan Belsa Tekstil çalışanlarını ziyâret ederek teşekkür etti. Belsa Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Haskul maske üretimi ile ilgili Başkan Çınar'a bilgiler verdi.

Sağlık çalışanları için siperli maske üretimi yapılıyor

Yeşilyurt Kent Konseyi, halkın sağlığını korumak için canla başla çalışan sağlıkçıların yanı sıra belediye personellerinin kullanması amacıyla siperli maske üretimi yapıyor.

Başkan Gürkan maske üretimi yapan firmaları ziyaret etti!

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Birinci ve İkinci Organize sanayi bölgesinde tekstil üretimi yapan ve salgının ülkemizde de yaygınlaşması ile birlikte ihtiyaç duyulan maske ve tulum ihtiyacını karşılamak amacıyla faaliyetlerini bu yönde sürdüren tekstil firmalarını ziyaret edip, çalışmalarından dolayı firma idarecileri ile çalışanlara teşekkür etti.

Maske üretimine destek

Malatya'da elbise üretimi yapan Belsa Tekstil koronavirüs süreci boyunca maske üretimi yapıyor.

Tavuk yumurtası üretiminde artış

Tavuk yumurtası üretimi Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 4,2 arttı.

Giresunlu Ceviz üreticisinin yüzü gülüyor

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde son 5 yıldır 'bahar üşümesi' nedeniyle ceviz üretimi minimum seviyelere gerilerken, 2019 hasat sezonundan umutlu olan ceviz üreticileri sezonun başlamasıyla yüzleri gülmeye başladı.

İhracatı durma noktasına getiren zararlıya karşı önlem artıyor

Rusya'ya son 1 buçuk yılda ihraç edilen tonlarca nektarin, kırmızı erik ve narenciyede Akdeniz meyve sineğinin ortaya çıkması sonucu geri gönderilen ürünlerin ardından Adanalı üreticiler bu yıl narenciye ilaçlaması konusunda titiz davranıyor. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, 'Akdeniz meyve sineğinin ihracattaki toleransı sıfırdır. Gümrük kapılarında bir tek bulaşmış meyve bulunsa dahi tarımsal üretimi durma noktasına getirmektedir' dedi.